Tillverka lampa

Häromdagen då vi var i en inredningsbutik så fick jag syn på denna jättefina lampan av designern Catarina Larsson. När jag kollade på prislappen trodde jag att jag skulle ramla baklänges, den kostade nästan 3000 kronor. Jag började förstås filura på hur man skulle kunna göra en egen för en mindre peng. :) Så vi åkte till IKEA och där vi köpte en vit rullgardin och en lampskärm som vi ska ta själva stommen på. Så jag måste sätta mig ner och rita ut en "blom-mall" en dag. Lampan heter "nightfly" så jag vet inte riktigt om det ska likna fjärilar eller blommor. Jag funderade först på att ta filttyg och klippa till men rullgardinstyget är tunnare så jag tror det passar bättre. Det kommer att bli endel jobb då många "blommor" ska klippas ut. Man skulle haft en Stans. Sedan ska vi fästa blommorna på lampskärmsstommen med hjälp av fiskelina. Vi får väl se hur det går. :) Vi utgår iaf från den på bilden. Detta blir lite "expiriment". :) Vad tror ni, kan det bli bra?!?!
image413

Bild: Google

Kommentarer
Postat av: Cissi

Lycka till med ditt projekt! Du får ta bilder lite då och då så vi ser hur det går før dig vænnen
kram

2007-06-08 @ 08:09:32
URL: http://cissan.blogspot.com
Postat av: Malin

Cissi; Ja det får jag göra. :) Får försöka ta tag i det snart. :) Kram Vännen!

2007-06-08 @ 08:46:25
URL: http://stylefashion.blogg.se
Postat av: UlrikaK

Åh, jag har umgåtts med tanken på att göra samma sak flera gånger men har aldrig fått tummmen ur för att faktiskt genomföra det. Jag hoppas att det går bra för dig och att du bjuder på en bild av resultatet! =)

2007-06-10 @ 13:50:32
URL: http://pysselmaja.blogg.se
Postat av: Linda

Jag har gjort en sån och det blev bra! Har tyvärr ingen bild på den, och den är kasserad nu - det blev så i flytten. Dessvärre hittade jag aldrig riktigt ett bra lampskelett - min var för liten.
Men jag ska göra en ny tänkte jag, jag älskar den - men GULP 3000 kr är väl lite väl mycket. Vad hittade du för lampskelett på IKEA? Tack för en jätterolig blogg förresten!

2007-07-06 @ 08:43:41
Postat av: Sara

Det ska nog likna fjärilar.. tror det skulle fungera faktist, lycka till!

2007-11-17 @ 11:02:48
URL: http://sweethazel.blogg.se
Postat av: Tokfia

Lite sent nu kanske eftersom ni pysslade i somras men det finns bra trådstommar från Panduro som är 25 cm i diameter precis som orginallampan. Kostar 42 kr så det är ju ganska överkomligt. Jag har beställt och ska tillverka min snart också. Det är blommor och inte fjärilar som hänger där. :)

2008-02-27 @ 17:43:23
URL: http://tokfias.blogg.se/
Postat av: Anita Karlberg

Va kul! Jag har också hittat nightfly lampan men insåg även jag att den var lite för dyr. Så jag har köpt tyg som jag vek dubbelt och strök sånt där klister papper på,(fast mellan tygerna då) och har redan klippt ut en massa blommor. Köpte filttyg på panduro hobby, men de hade bara antingen jättetunt eller jättetjockt (det tjocka var även nästan brunt), så skall dubbla det tyget med och stryka klisterpapper på. Har varit överallt på olika tygaffärer, jättetygaffärer även, men ingen har filttyg som är lite mellan tjockt. Hrrumpf!
Jag vill jättegärna höra fortsättningen på din lampa.
Anita

2008-04-04 @ 22:16:06
URL: http://honungen.blogspot.com
Postat av: Sirpa

Vilken fin blogg!!! och jättetjusig lampskärm! Jag ser att det är dock ett gammalt inlägg, men ändå, ett tips om man inte har någon stomme - www.dinlampa.commycket bra basgrejjer om man vill tillverka sin egen lampskärm!

2012-01-10 @ 12:57:38
Postat av: SANDI

Ååååh vilken härlig blogg du har!!! Jag har suttit hela morgonen o tittat tillbaks på vad du har skrivit :)En fråga.. hur gick det med "nightfly"-lampan du skrev om?? Hittar ingen bild på när du blev färdig.. nyfiken som bara den! /Mvh. Sandi.

2012-01-25 @ 10:29:21
URL: http://minbebis.com/blogg/singlemammy/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Tack snälla du, för din kommentar!♥

Trackback
RSS 2.0